(Advertentie)


Navigatie: Home > Prikbord > Reactie

Prikbord. Plaats je reactie!

U reageert op het volgende bericht.Het formulier voor een reactie staat beneden.

Naam: TELDER
Datum: 2006-06-26 16:05:15
Website: deze
Bericht:
‘HEBBAN OLLA VOGALA NESTAS’ op festival 'De Stad als Theater'

De stad Zwolle wordt van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli omgetoverd tot theater. Locaties die gewoonlijk het decor vormen voor markt of parkeerplaats, krijgen een paar dagen lang een leven als decor. Van zandsculptures tot het streektaalproject, van het spectaculaire Buitenconcert tot Beeldend Danstheater.

* Kaarten kunnen vooraf heel eenvoudig via de website worden gereserveerd: www.destadalstheater.nl
* Telefonisch reserveren is mogelijk via 038-4225895 op za. 24 t&m wo. 28/6, 12.00-17.30 uur, do. 29/6 t&m zo. 2/7, 12.00-22.00 uur.
* En natuurlijk kunnen kaarten worden gekocht bij de centrale festivalkassa in het festivaldorp of bij de kassa op locatie vanaf 1 uur voor aanvang.

‘HEBBAN OLLA VOGALA NESTAS’
Deze voorstelling vindt plaats in een reusachtig vogelnest. Een vogelnest als een vesting, gevlochten van houten balken. Bevreemdend in proporties, vertrouwd in de aanblik. Wat doet dat enorme vogelnest hier? Er klinkt een lokroep. Van een vogel. Of is het de zang van een mens?

Beeldend Dans Theater TELDER laat het publiek ladders opklimmen om over de rand van het nest te kijken naar drie dansers die elkaar ontmoeten en onderzoeken. Dansers die fladderen en elkaar bestoken als vogels of omhelzen als mensen… Gebaseerd op de eerste zin in de Nederlandse taal die ooit is gevonden, is deze voorstelling in 2005 heel succesvol gespeeld op festivals en voor scholen.

Het liefst wordt gespeeld op toepasselijke buitenlocaties maar binnen is ook mogelijk. Deze voorstelling kan zowel overdag als ’s avonds worden gespeeld. De voorstelling duurt ruim 20 minuten en kan acht maal per dag worden gespeeld voor 42 bezoekers per voorstelling, in totaal voor 336 bezoekers per dag. De voorstelling kan worden bezocht door iedereen die op een ladder kan staan.
Beeldende kunst, dans, theater, muziek en film smelten samen bij de bijzondere voorstellingen van Beeldend Dans Theater TELDER. Beeldend Dans Theater TELDER wil het publiek ontmoeten en deelgenoot maken van de voorstelling. Daarom zit het publiek vaak in of op het kunstwerk.

Deze voorstelling wordt ook gespeeld op scholen. Hiervoor zijn verschillende lesbrieven ontwikkeld met als thema’s:

• Communicatie en liefde - Centraal thema in onze voorstelling is de communicatie tussen vogels met een vertaalslag naar de mens. Ook emoties zoals angst en boosheid worden uitgebeeld en ondersteund door muziek en andere klanken. Daarnaast gaat het om het aloude verhaal van de liefde. De stap van kwetterende vogels naar kwebbelende mensen is maar een kleine… (lesbrief taal)
• Wonen - Het Nest is gemaakt van hergebruikte organische materialen die hebben gereisd langs mensen en steden terwijl ze oorspronkelijk uit een boom zijn gezaagd. Deze balken worden normaalgesproken gebruikt voor het bouwen van woningen: de menselijke nesten. In de voorstelling gaat het om een dierlijk nest met menselijke trekjes. Het is een plek waar mens en dier bij elkaar komen om pas op de plaats te maken. Een plek om zich te nestelen en te broeden... (lesbrief beeldend)
• Dans en beweging – Kom voor jezelf op. Sommige dingen worden niet "gepikt" in deze voorstelling. Bovendien zijn sommige vogels "niet meer gelijk dan anderen". Geheel toegespitst op de voorstelling wordt een gevecht vertaald naar incasseren. Er wordt gespeeld met actie en reactie… (lesbrief dans)

Voor meer informatie of reserveringen: www.beeldenddanstheatertelder.nl
info@beeldenddanstheatertelder.nl
Tel: 026–322 9645
Reacties:
Naam: Webbie
Datum: 2006-06-26 20:20:47
Reactie:
Misschien een idee om dit ook in de agenda te zetten? Maak een profiel aan, log in en je kunt items toevoegen aan de agenda.Geeft hier uw reactie:
Naam:
[verplicht]
E-mail:
[verplicht]

(NB.: Het e-mail adres wordt gecodeerd tegen spam!)
Reactie:
[verplicht]
Overnemen:
[verplicht!]
© 2008 | Lay-out & programming: Teknologic.nl | Privacy policy