(Advertentie)


Navigatie: Home > Websites > djphaze > Biografie
Biografie DJ Phaze

DJ Phaze wordt als Olivier Schreuder in 1980 te Amsterdam geboren.
Na 4 jaar pianoles wordt hij zo aangetrokken door saxofonisten als John Coltrane, Charlie Parker en Ben Webster dat hij op zijn 12e overstapt op alt-saxofoon.
In 1998 sluit hij zich aan bij de Tiny Tones, een ska-band uit de omgeving van Apeldoorn. Het is ook in deze tijd dat hij de draaitafels ontdekt en zich in hiphop gaat verdiepen. Na 2 ½ jaar intensief optreden door Nederland, in o.a. voorprogramma's van Bad Manners en The Selector, stopt hij met de ska-band om zich volledig op DJ-en en turntablism te concentreren.
Op het jaarlijkse Nederhopfestival in Hoofddorp komen Oscar X en DJ Phaze elkaar in 2003 voor het eerst tegen. Onder de indruk van de energieke live-show, sterke teksten en beats van Artikel 7, houdt DJ Phaze contact met Oscar.
Voor het Africa In The Picture-filmfestival in 2003, dat DJ Phaze op dat moment mede organiseert, geeft hij ook een Appelsap-feest waar hij de Rapiconen (Oscar X & Neo) programmeert. In 2004 werken ze voor het eerst samen voor DJ Phaze z'n eerste mixtape Present Revival Of Futuristic Classics, waar ook Def P een bijdrage aan levert.
 In juni 2005 wint DJ Phaze de DJ Competitie van het UvA Cultureel Festival. Ook wint hij met een alternatieve hiphopformatie het Open Podium van Theater- en Muziekwetenschap aan de UvA.
Na de aardbevingsramp in Pakistan organiseert hij een succesvol benefiet in de Sugarfacory in Amsterdam, met medewerking van o.a. Solex, LPG en Rednose Distrikt.
Eind 2005 besluiten Oscar X, componist/producer Werner Urban en DJ Phaze hun krachten te bundelen en werken vanaf begin 2006 intensief aan nieuwe tracks.
Naast scratches voor Oscar Davila, is DJ Phaze in 2005 ook begonnen met beats maken. Zwaar geļnspireerd door afrobeat, die hij ook in zijn DJ-sets steeds meer draait, gaat DJ Phaze in 2006 ook djembe spelen.
Momenteel werkt hij, naast z'n DJ-bezigheden, ook voor het Amsterdamse platenlabel Kindred Spirits.
Ook begint hij met het geven van DJ-cursussen in Jongerenproduktiehuis Fusion in Amsterdam. Hieraan gerelateerd zijn een serie Open Mic feesten, georganiseerd voor jong talent in Amsterdam Centrum en West. Samen met de Belgische breakdancer en feestorganisator Mattias Boon werkt DJ Phaze aan een Amsterdamse variant van het oorspronkelijk Leuvense Hiphopcafe 4 Elements, een plek waar Amsterdamse rappers, DJ's, breakdancers en vormgevers elkaar ontmoeten.
Present Revival Of Futuristic Classics V 2.0, een tweede mixtape met gastbijdragen van o.a. Oscar Davila en Locomotief, verschijnt tegelijkertijd met de promo EP van Oscar Davila Hollands Licht.
Agenda
Geen agenda items...
Meer... | Voeg toe...

Links
  • Kindred Spirits
  • Werner Urban
  • Oscar Davila
  • DJ Phaze
  • © 2008 | Lay-out & programming: Teknologic.nl | Privacy policy